Friday, 17 June 2011

tribute to PENGHULU

samekum..:DD
lame daa x post  kat sini...asek fipper merah je jd editor
hehehe...penghulu a.k.a syazwan khairi
nie laa budak yg bawak ak ngan fipper koko dari gmi ke crib masing2
adek ak yg bongsu plak x abes2 duk oyak die nie hensem..xD
xpe ...die budak2..mane kenal hensem atau ap2 je la..hehehehe...
aniway...camne kitorang boley terpikir nak drive ke kelate sebenanya???
ak pon x sure..tp yg ak ingat start lam kelas la..
mase tuu borak2 kosong je..tibe2 datang aura semangat 7 juta megavolt menyerap masok ke dalam neuron2 penghulu untok drive ke kelantan,,
hahaha..gebang gilerr..
so ak ngan penghulu pon plan laa nak balek kelantan naek sang kancil yg gagah perkasa lagi pantas mengalah kan sang singa betina .:D
 tp gua respect laa die,,,sbb drive nonstop for about 10 hours..
n die pon lepak je duk teratak ak yg serba kkurangan n bersepah tuh...ermm..sorii la penghulu kalau ade ke tidakselesaan tu,,,
mase tgk bola pon ak respect,,,walau ko x reti kecek kelate...ko cuba nak kecek jgak...nice laaa..n dengan gelagat budak2 sebelah kite...."cek line dulu..aghe tuhhh"
hahaha..time kasih laa ipe,payid, n his bro...

ak dah x tau nak merepk ap ag..chau dulu...
assalamualaikum...:DD



p/s-bila ak bace balek..sumpah ak merepek ..tp peduli ap..thanx for reading..;D

-fipper hitam-

Wednesday, 15 June 2011

Kebosanan -.-


Ada sesuatu yang berbeza,
Saat ku lihat senyum manis mu
Ada sesuatu yang tak bisa ku ungkapkan
Saat ku bertemu dengan dirimu
Satu keinginan terpendam di hati
Bermain di dalam rahasia cinta ku
Ku berharap tulus cinta ini
Akan jadi kenyataan dalam hidupku
Bukan hanya mimpi dalam tidurku
Semoga tuhan mendengar doa ku
untuk cinta ini
Mungkin ini semua hanyalah perasaan
yang singgah dan pergi meninggalkan ku
Satu keinginan terpendam di hati
Bermain di dalam rahasia cinta ku
Ku berharap tulus cinta ini
Akan jadi kenyataan dalam hidupku
Bukan hanya mimpi dalam tidurku
Semoga tuhan mendengar doa ku
untuk cinta ini


Oke, aku sebenarnye bosan, taktau nak post pasal ape..ni lagu Sofaz - Sesuatu Yang Berbeza..
Lagu ni macam kena je dengan aku skang nih ahaha..yeah i'm really hoping for something about someone.. =PP
Dah la tu..chowww~



p/s : nampak gaya cuti ni aku sorang jela yg post kt blog nih..yg lain senyap jek hahaha



-fippermerah-



Friday, 10 June 2011

Calon Isteri Pilihan??

Salam..


Tatkala post ini dipostkan dalam belog nih, kitorang dah pun selamat sampai ke rumah masing2..alhamdulillah..luncai ngan gege kat kelantan, adi kat terengganu, fatir kat tg. malim n penulis kat gombak sedang berguling2 di atas katil menulis belog..ahaha =D


Oke lah, cuti seminggu lebih je pon, so most of the time aku spend mengadap tb or laptop je..haha kalau tak online tu maknanya aku keluar la tu.. Hmm tgh boring2 memalam buta nih, aku teringat la cerita yg tgh meletup skang kat tb3, kalau kat gmi tuh pukul 7 je dah terbongkang dpn tb nak mnengok cite nih ;




Haa ni la cite die, Nora Elena..cite die pasal Nora Elena, gadis manis yg tengah tersengih dlm gambo tuh, 10 taun dulu die dirogol oleh sorang laki misteri (mmg la laki, takkan pompuan kot)..then skang die teruskan idup, dah bertunang dah pon ngn Eid (name xleh bla, mcm Hari Raya Aidilfitri lak)..pastu tetibe konflik demi konflik menyerang n diorang putus tunang..Nora ni pon sedih punye sedih, si Seth Tan (cara sebutan sama mcm setan) ni pon masuk line n then dorang kawen tanpa cinta..tapi skang dah bahagia woot woot =D






Oke lah, post ni bukannye nk promote cite nih..tb3 bukan kasi duit pon hahaha..sebenarnya aku pelik, dalam cite ni, si Nora Elena ni digambarkan sebagai gadis cantik yg asal dari kampung, baik, dengar ckp mak ayah, tak pernah tinggal solat, gagah, perkasa, n mcm2 lagi la sifat2 mahmudah..tapi tengok dressing die, pergghh sebijik macam amoi cina yg mengajar bahasa German kat GMI...pakai skirt memanjang, atas lutut lak tuh..mengalahkan aurat laki die ni..ish3..


Ermm maybe ni la tanggapan masyarakat skang, aurat tu benda kecik je..ada yg kata :


"Eh walaupun saye x pakai tudung, saya baik tau..xde pegi clubbing2 ke main2 ngn jantan ke"


"Eeww dia pakai tudung?? Come on la tak KL la pakai tudung..kata perempuan Pan-Asia"


"Ish pakai tudung mane leh paksa2..nanti la tunggu sejam sebelum kiamat baru saya pakai tudung"




Tapi skang ramai yg dah cantik je pakai tudung.. tup tup pakai baju short sleeves, baju singkat, seluar ketat n macam2 lagi lah.. ape ke pelik?? bersepah kat KL pompuan mcm nih..kat tempat lain pon ade jugak, jangan risau.. 


Haa kitorang ni sebagai lelaki memangla seronok bila tgk perempuan cantik dgn rambut menggerbang2 ditiup angin..dengan pakaian yg mengghairahkan..yelah ni umpama orang yg tengah lapar dihidang nasik lemak dua bungkus hehehehe.. tapi tapi tapi tu semua nafsu semata-mata..kitorang sebenarnya suka tgk perempuan bertudung n tutup aurat ni..boleh dibuat isteri..kurang sikit dosa yg suami kene tanggung.. =)








p/s : Mak aku suruh carik awek yg pakai tudung utk dijadikan isteri..awal2 die dah bagitau haha










-fippermerah-









Monday, 6 June 2011

Anak Itik Yang Hodoh

assalamualaikum

"pulun smpai hbs tuk exam nie"-miss mas

"kalau korg susun jdual time exam nan mantap sumenye
pasti oke"-sir bo

"i hope u can do well in this exam"-mr. ngan

syukuran...da 7 paper pun tamat just ad lg stu je my favourite Fizik Paper 1. :P giler la weh exam mmg ssh wo.tp ssh mne pun,stiap sokln mst ad jwpn en.balun je.lenjan smpai hbs.dlm x sdar da sbuln blalu tuk exm.rse kjp la plak.kjp sgt.nie pun da buln 6 ouh..uwaa moge kiteorg dpt pmerikse y baek aty,cntk..haha excellnt or x tggu r buln 8 nti.huh giler cuak

oke sal exam da tmt..(^_^)

lps exm ape jd?
byk yg akn mggegarkn jntg sbnrnye.rumor tbaru nti akn ad tukar kls lg.boring btl la asyk btukar kelas.
tukar tukar tukar.bwat plan x tny pndpt kiteorg lak 2.eh tp nie bru rumor x cnfirm ag.hehe ilek2 hdapi sumenye dgn snymn.lg stu rumor hot nie,akn myb ad junior msk gmi utk gapp prgrm sramai 120org.
amacam?2 kali gnda dr kiteorg beb.dgr cter lak tu 100org sume gurls.huu suke la FLIPPER MERAH nti.haha rumor yg lg hot,salah sorg bdk2 gapp akn dpilih oleh fmly ultrmAn utk jd Ultrman TATo yg akn mlawan raksasa CN.btl ke nie??hish hrp2 btl la nie..OMG-haaaaaa

hehe..tschuss la_flipper KokoW
eh mne cter sal itik??jeng jeng jeng..mgu dpn la.haha

Sunday, 5 June 2011

Cun Gakk!!!

salam semo...:D
jom citer pasal pompuan...
ermmm....FIPPER MERAH  xde la plak bila nak ckp pasal pompuan nie...
xpe la....nt ko bace je la ap yg ak tulis nie FIPPER MERAH...


what so special bout wanita...
first skali ofkos la dorang sebaek2 ciptaan tuhan...
contoh nye IBU,,,
x kira la mak ke..mama ke..ummi ke..
still the same kan...:DD
tu dah x bley d nafi kan...
tp xnak la ckp pasal mak arini...
aniway u are the greatest mom...
jom kite citer2 pasal gewes2 la..
orang ckp single is better...kapel is trouble..betol ke???
ak sokong tgh2 la,,,
bila si NAZ x de...ak rase cam noting change pasal ak..
same,,lame,,boring,,
tp xpe coz ak tahu DIA ade ngan kite kan...:DD
kite boley propose je...DIA yg dispose kan...
ehh bukan ni jugak ak nak citer..


jom citer pasal gewes2 yg cun...nii bg ak laaa..fipper2 laen tu ak x tahu laa
lebey kurang promotion la nie...xD
mak ak penah ckap dulu,,,
kalau nak cari menantu,,,cari la yg hidung mancung,kening cantik,puteh,dagu belah...n etc...
hehehehe...demand jgak mak ak nie...
kalau ak imagine camne rupe menantu yg mak ak idam kan tu...
ni laaa hasilnya....

blonde tu susah la skit nak cariii...
tp kalau rambut itam plak,,,ni laaa hasilnya...:DD



hahaha...style x??
kalau yg bertudong plak...ni laa hasilnya...:))


hehehe...:DD
cun x???
ermmm,,,tp bg ak..rupa paras just temporary...yg penting agama n suweett,,,
agpon jodoh pertemuan kat tgn DIA kan...
so watpe nak pening2 kepala cari gewes2 nie...
hehehe,,,xD
more important is that we prays the best for ourselves...
just be thankful wif what HE gives to us...
danke schoen...:D

-fipper hitam-


p/s...sorii sbb macam merepek skit...
aniway thanks for reading...may u all get what u wish for...ameen,,:D