Sunday, 29 May 2011

Final!! Final!! Final!!

Fuurrkkk...!! barca menang..,, =,=
wat penat aku jew duk tggu kat mamak tue dr kul 12.00am..,,
smpai2 je kat mamak tue, trkejut ha aku tgk da penoh sume kdai...
igtkan aku jew yg dtg awal, rupenye ade yg lgy awal dr aku,,..
time nak tggu game tue start aku lyan shisha 1balang..,,
kerang, rojak mee... abis duit aku kt mkann 0,o ..,,
sronok2 lyan shisha, tau2 game da start..,,
mmg focus kat skrin bes0 plak la time tue..,,
start je game,,.. peerrgghh!! manu mmg masyuk..,,
xduk diam barca ha,,... tp 10min je lew.... =,=
gol 1st barca,,.. abis brsorak sume manusia kt situ..,,
mcm kt stadium ha...,, fan manu mmg diam la... ( trmasuk aku )
manu mcm da xde harapan nk menang tp pas c g0mok tue wat gol...
hahahaha!! fan manu plak mcm nak gilew sorak...,,
start blik 2nd half..,, bru je nk tgk manu serang..,,
tp mcm taik ha main..,, abis player barca duk control bola smpai abis game..,,
bangan sgguh manu main..,, ade ke biar messi,xavi,iniesta bwak bola..,,
frust menonggeng aku tgk...,, mcm nak bg barca meng je ha..,,
gol messi ngn villa,,.. aku TABIK SPRING la...,,
ngan manu main mcm taik tue...,, mmg barca meng la kan..,,
abis je game,,.. berduyun2 human kuar..,,
meriah glew kul 4pagi time tue..,, penoh ngn kete...
tp kompom2 fan manu yg blik awal tue kan... hahahah!!
kalah meng adat prmainn,,.. barca mmg hebat la..,,
manu tetap di hati :) ..,,


~flipperbiru(0,0)~

Saturday, 28 May 2011

Bila Esok~

Di dalam hatiku selalu tersimpan
Rasa yang takkan pernah bisa ku ungkapkan
Kau diam tanpa kata
Saat ku ungkap semua rasa


Di saat ku ingin dekat denganmu
Kau semakin jauh meninggalkanku
Dan kau diam tanpa kata
Saat ku ucap semua rasa


Dan bila esok
Kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatimu
Untuk cinta yang pernah kita miliki
Untuk selama-lamanya


Dan bila esok
Kita kan bertemu kembali
Masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
Untuk bisa menjagai hati ini
Untuk selama-lamanya


Sofaz - Dan Bila Esok






this song is the OST for Nora Elena..i love the moment when we sat together in front of the TV at 7pm, watching the beauty of Siti Saleha as Nora Elena..laughing together like there's no problems at all...yeah i miss the 'family' moment so much..i feel empty when i'm home..the moment i enjoyed was only with my friends..


suddenly miss gmi..but i miss her more =P


have a safe flight back...cepat lah balik,,nak souvenir hehehe






-fippermerah-





Thursday, 26 May 2011

whatboutlilsleep...:D

salam...:D
soo tomorrow we having a practical exam....
paper 32 subject 9701..a.k.a chemistry...
membe ak ade cakap dulu...

"practical x yah stadi pon xpe...ikot arahan je"...-prot-

hahaha..sbb tu la ak blogging skang nie...:DD
so nak d buatkan criter...ak nak kongsi la pasal aktiviti kami pada hari exam physics...
cam biasa kitorang bangun n having a typical morning sblom g exam...
then jawab exam physic paper 23..anddd  conclusionnyaaaaa is BORINg..
but as a "darah muda"
kami mulakan la aktiviti yg bermacam2 supaya BORINg bertukar jd FUn...

Metropoint Kajang...
dats our first destination...:DD
just semata2 nak maen bowling...:)
mase tu fipper merah collect 124,fipper biru 102,fipper coklat 103 and fipper hitam 110 je...
tp yg penting kami kalahkan uncle potet,chong, n si botak...yeah A3-5-10 menang :D

Alamanda GSC
our second destination getting better...kononnya nak tgk pirates tp last2 end up wif NUR KASIH...
hahaha..getting better rite...??
so dengan expectation cter tu best..
8 adult ticket kami beli...at 2230....cter Nur Kasih..
so get ready for crying la...:DD
tp cter tu too much of emotional scene for me...but nice la for girls i think...xD

Court Futsal PKNS
its already 1 am...but kasut futsal is at our each hand instead of bantal..:D
kami pon bersukan la sepuas2nya...
sepak situ jatoh sini sepak sana,,mcm2 ar drama...ade yg injured,ade yg hilang..
malas plak nak cter...tgk2 jam dah kul 5...
sampai jam 5 pg baru reti nak berenti..
hahaha...:DD

pagi tu ak bantai tdoo kul 630 bangun kul 1030...lupa lak klas kul 10...
ap lagi..rushing la jawabnya...
so...conclusionnya...enjoy while u still can...as long as x buat bende2 x elok..
this is will be one of our sweet memory at here...:DD
why not rite...xD
thats all i think..esok nak practical lak....
TATA...


-fipper hitam-

Saturday, 21 May 2011

Nasi Ulam Raja Lawak

salam semua...:))
semalam kitorang usha maharaja lawak kat nasi ulam.. yyeaaayy!! fipper merah xde..,, :p
klu fipper merah ade, sumpa annoying glew...
sowe fipper merah je aku dgr xD
mmg xrugi la kuar tgk ML smalam,,.. style abis la!!
yg pling gempak jozan ngn sepah...
nak terburai perut gelak..xD
lwak diowg simple jew..
tp nta, kitaowg bole gelak smpai guling2 gitu.. xD
aku ni xkedekut owg nye..,,
so aku nk kongc ngn kowunk ML yg smlm punye :)


yg nie jozan lak...



so apamacam??..,, style kan..?? hik3..
bg aku diowg nie je la yg gempak smlm...
errkk, ok la, nak sambung menimba ilmu nie...
jmpa lgy!! o,0


-sayacomel&sayatuff-

Friday, 20 May 2011

Rumah manis rumah

Guten abend.

Aha setelah sekian lame aku tak balek, arini aku berhajat nak balek jap ilangkan stress study kat gmi uh..nak try study kat umah lak, tengok boleh tak study dgn khusyuk...kehkehkeh =P Lagipon aku balek sebab nak tengok mak aku jap sblom die bertolak gi umrah ari Selasa next week..

Sampai je umah tadi, aku terus gi bilik eh silap, gi dapur dulu..makan ape yg patut pasal tak cukup kenyang mkn nasik ayam kat cafe tengahari tadi. Pastu booooommm terus tido...haish dah lame rasanye aku tak tido atas katil..

fuuuhh 'Kelazatan katil ngn tilam empuk masih dapat aku rasai'...


Kat gmi uh aku tido atas tilam je skang...siap bersempit-sempit lagi dengan GEMOK n fatir...paling byk makan space sudah semestinye GEMOK la kan..sape lg..hehehe..

Oke malam ni aku berazam nak study physics (seriously) sorang2 tanpa gangguan..tapi tetibe tadi membe ajak gi uptown malam ni lak ai...adoi nampaknye uptown uh lebih menarik minat aku lah..haha

Chow. Nak makan masakan mak. Lagi sedap kot daripada kfc uh. hehe

-fippermerah-

Study Time...

samekum semua...:)
arini ak ngan fatir betol2 stadi...:D
ntah dari mane dapat mood booster nak stadi...:))
tp see it for urself la..

 xde si RAMBUT kitorang bukan maen bhagia stadi...xD
 malangnye perihal stadi tu kjap je...tgk2 ade org dtg bawak kfc...wugi sape yg takde kat sini...:DD
seb bek fatir kuat iman,,,,die tros je stadi...lau x caye tgk nie...

hee :)tgk betapa comelnya fatir stadi...xD
ni la gaya nye,,... lgy bpew ary nk exam bru nk study xD..,,
bukan maen tekonnya kami mempulun chapter2 fizik yg bagai nak rak kene stadi...
at least we try our best,,,
mcm paper chemist...we give our best shot...usaha,stadi,doa...
n last ly we only can tawakkal..
same goes to physic i hope...:D
coz we can only propose a plan n ALLAH who dispose the plan...:))
so ak berharap that kami berlime strive successfully in our AS Level...
ameen..xD





-fipperhitam&fipperbiru-

p/s:thanx for ameenkan,,,may u all be bless:DD






Yeayy seronoknya...!!!

Setelah beberapa jam berguling2 atas tilam, akhirnya kitorang dah ade blog!! =D

Asalnye kaki fatir terpeleot pastu terus amek jadi name blog..haha penat2 pikir lame, macam2 name dah keluar..last2 aku tulis je name terpeleot.blogspot.com...



blog ni dishare oleh 4 lagi budak hensem iaitu syahmin hensem,hadi hot,luncai tuff ngn fatir comel... (tipu je ni) n last skali aku akem.


ok lah nak tido. esok ade klas ngn ayang


-hakimasyraf,ahmadfaathir&mohdhafiz-


p/s : aku tido bertiga dgn fatir n luncai..haha sonoknyer =DD